Fiske

FISKE

Fiske

Det er nærmest ubegrensede muligheter for fiske i Selbu. Med Selbusjøen i midten av bygda, over 300 fiskevatn og store utmarksområder er Selbu en av de virkelig store jakt- og fiskekommunene i Trøndelag.

Nea, en av Nord-Europas beste ørretelver, er kjent som ei ypperlig fiskeelv både for flue, sluk og mark. Utfyllende informasjon om fiske finner du i Fiskeguide for Selbu.

NEAFISK

Neafisk tilbyr guiding til de beste fiskeplassene og skreddersyr opplegg for grupper og enkeltreisende.

Fiske

Kajakk

Fiske fra båt

Fiske i elv

Praktisk info

Fiskekort kan kjøpes her:

Selbusjøen Hotell og Gjestegård, Selbusporten, Esso Sørflakne, Statoil B. Langseth, Jan Sakshaug, Stjørdal og Stjørdal Sportsfiskesenter. I tillegg selges Selbukortet hos Statoil Hommelvik.

Både Selbukortet og Neakortet kan kjøpes online ved å klikke her.

Nettside:

Neafisks nettside

FISKEPLASSER I SELBU

Gråsjøen,

Lett tilgjengelig, like ved FV 963 fra Selbustrand over til Hommelvik, og et vann som også kan by på til dels mye fisk. Vannet har både ørret og røye, men sommerstid er ørreten den som er klart enklest å lure på kroken.

Garbergselva

En av de større elvene i Selbu og en elv som kan by på det meste av ørretfiske. Elva starter inne i Roltdalen og Skarvan Nasjonalpark, og går gjennom både nasjonalpark og naturreservat før den munner ut i Selbusjøen ved Selbu Camping.

Gortjønna

Et fantastisk område beliggende i tregrensen. Tre vann som ligger tett inntil hverandre, og alle huser til dels meget pen fisk. Spesielt to av vannene egner seg ypperlig til fluefiske, og i tillegg er alt av kasteredskap som mark og dupp, spinner og sluk meget godt egnet.

Østrungen

Et av de større vannene i Selbu og et vann som huser rikelige mengder ørret. Hardt fiske de seneste årene har gjort sitt til at snittstørrelsen har bedret seg, og Østrungen kan by på riktig gode fangster dersom en her heldig med tid og sted.