Turer i Selbu

Turer

I Selbu er det mange merkede løyper med turmuligheter både i nærheten av bygda, og turer i skog og fjell

Vi kan tilby terreng i alle vanskelighetsgrader, alt fra flate fine stier rundt Selbusjøen, til mere krevende og bratte turer i fjellet. Se UT.no for turforslag.

Selbustien

Selbustien er nesten åtte kilometer turtrasè langs Selbusjøen og i elvemunningen av Nea. Her finner du en flott, handicaptilrettelagt grussti, som i tillegg er lyssatt på store deler av strekningen. Midt inne i stisystemet ligger Årsøya, et fantastisk arrangements- og friområde til allmenn benyttelse og stien går også langs Trøndelags lengste sandstrand, Vikaengene!
Stianlegget ligger midt i Selbu og avstand fra Stjørdal er 30 minutter og fra Trondheim 60 minutter.

Selbustien på Facebook >>

Du kan også delta i «Stolpejakten» i Selbu

Vi fortsetter fjorårets suksess med å arrangere Stolpejakten i Selbu også i år. I fjor hadde vi over 1400 individuelle deltagere hvorav svært mange bosatt også utenfor Selbu tok turen for å finne stolper i bygda vår. Over 300 tok alle 50 stolpene og mange hadde faste trimturer og sanket
poeng gjennom hele sommeren. De fleste valgte å benytte app’en på telefonen , men også kartene som var vedlagt brosjyren ble mye brukt.

Stolpejakten har etter hvert blitt et landsdekkende trimtilbud og spesielt på Østlandet kan en lete etter stolper i de fleste kommuner. Dersom du har planer om Norges-ferie i sommer, så er det enkelt å finne ut av om du kan lete stolper på det stedet du ferierer.

Stolpene i år finner du i Mebonden. 25 stolper er plassert fra Vikaengene til sentrum og 25 stolper iHaugene. Stolpene som vil stå ute i tidsrommet 15. mai til 20. september.

Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en app på mobiltelefonen. Du kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Stolpejakten er gratis. De som ikke benytter kartet på mobiltelefonen, kan benytte kartene som ligger på side 3 og 4 i denne brosjyren. Husk da å ta med en blyant for å notere ned kodene på stolpene.

Brosjyren sendes ut til alle husstander i Selbu samt at den legges ut på butikker, hotell og i kommunen og kan også fås på Frivillighetssentralen i Selbu.

Brosjyren med koder påskrevet kan leveres inn på Selbusport’n (Sport 1) før 1. oktober.
Det trekkes ut 10 stk uttrekkspremier blant de som registrerer alle 50 stolpene i Selbu.

Les mer her >>